Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с пълнени гъби и скариди

Брускети с пълнени гъби и скариди

Брускети с пълнени гъби и скариди
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Ето на това казваме предястие, от което всички гости искат допълнително"

Необходими Продукти

  • гъби - 6 бр. /или повече/
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 глави Шалот
  • скариди - 3 мариновани + допълнително
  • франзела - 1 бр.
  • магданоз - нарязан, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и изрязваме пънчетата на гъбите (запазваме ги).

В тиган загряваме олио и запържваме гъбите от двете страни, като поръсваме с малко сол. Махаме от тигана и поставяме в чиния пържените гъби.

В същият тиган загряваме малко олио и запържваме 2 скилидки настърган чесън, 2 глави лук Шалот, ситно нарязани. Овкусяваме със сол. Пържим до златисто.

Добавяме ситно нарязани скариди, пънчета и 2-3 гъби. Овкусяваме с черен пипер. Готвим 3-4 минути.

Нарязваме франзела на филийки по диагонал и ги запичаме (аз ги пекох в тостер). На коктейлни пръчици нанизваме по една скарида (маринована).

Пълним гъбите с плънка.

Върху всяка от хрупкавите брускети поставяме гъба, върху нея друга и забождаме с пръчицата със скарида.

Поръсваме брускетите с пълнени гъби и скариди със ситно нарязан магданоз.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: