Начин на приготвяне
Почистваме и изрязваме пънчетата на гъбите (запазваме ги).
В тиган загряваме олио и запържваме гъбите от двете страни, като поръсваме с малко сол. Махаме от тигана и поставяме в чиния пържените гъби.
В същият тиган загряваме малко олио и запържваме 2 скилидки настърган чесън, 2 глави лук Шалот, ситно нарязани. Овкусяваме със сол. Пържим до златисто.
Добавяме ситно нарязани скариди, пънчета и 2-3 гъби. Овкусяваме с черен пипер. Готвим 3-4 минути.
Нарязваме франзела на филийки по диагонал и ги запичаме (аз ги пекох в тостер). На коктейлни пръчици нанизваме по една скарида (маринована).
Пълним гъбите с плънка.
Върху всяка от хрупкавите брускети поставяме гъба, върху нея друга и забождаме с пръчицата със скарида.
Поръсваме брускетите с пълнени гъби и скариди със ситно нарязан магданоз.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа