Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пълнени скариди

Пълнени скариди

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пълнени скариди1 / 2
07/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скариди - 12 големи, обелени
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/3 ч.ч.
  • моркови - 1 бр. малък
  • чесън - 1 скилидка
  • наденици - 1 бр. италианска пикантна
  • бульон - 1 ч.ч. рибен
  • сметана - 1 ч.ч. пълномаслена
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • галета - 1/4 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте подправките в плитък съд, сложете зехтина и добавете предварително почистените и срязани по средата скариди. Оваляйте ги добре и ги оставете за 30 минути да се мариноват.

Загрейте половината масло и запържете нарязаната на парчета наденица. Когато се запържи равномерно, сложете ситно нарязаните лук, целина, чесън и морков, както и малко от сместа с подправки.

Свалете сместа от огъня, сипете вътре галетата и разбъркайте добре. Подредете скаридите в предварително намазнена тава. Отгоре разпределете от плънката. Сложете сол и черен пипер на вкус.

Пълнените скариди се пекат около 10-12 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Деликатес са тези скариди. Трябва да ги опитам някой ден.
02.07.2016 09:38