Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лимецова сръбска питулица с козе сирене

Лимецова сръбска питулица с козе сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецова сръбска питулица с козе сирене
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Лимецова сръбска баница със сирене за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • лимецово брашно - 800 г
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 7 ч.ч.
  • За пълнежа
  • козе сирене - 500 г
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • За пържене
  • олио - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа, в която ще се бърка. Прибавят се бакпулверът и солта и се разбърква много добре.

В средата се прави кладенче, в което се изсипва постепенно водата при продължително бъркане. Прибавя се олиото.

Сместа се разбърква до получаване на средно гъста смес. Сиренето се натрошава на ситно.

Прибавя се чесънът на прах и се разбърква много добре.

В тиган се сипва малко олио. Сместа се изпържва на палачинки, като след всяка палачинка се прибавя олио.

В тава, в която ще се пече питулицата, се слага олио, което се размазва на всички страни на тавата.

Нарежда се първата палачинка, която се намазва с олио. Отгоре се поръсва с натрошеното сирене.

След което се слага следващата палачинка, като между всяка палачинка се слага сирене и се завършва с палачинка без сирене.

Баницата се нарязва на парчета и намазва с олио.

Пече се 30 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Лимецовата сръбска питулица с козе сирене е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: