Начин на приготвяне
Брашното се пресява в купа, в която ще се бърка. Прибавят се бакпулверът и солта и се разбърква много добре.
В средата се прави кладенче, в което се изсипва постепенно водата при продължително бъркане. Прибавя се олиото.
Сместа се разбърква до получаване на средно гъста смес. Сиренето се натрошава на ситно.
Прибавя се чесънът на прах и се разбърква много добре.
В тиган се сипва малко олио. Сместа се изпържва на палачинки, като след всяка палачинка се прибавя олио.
В тава, в която ще се пече питулицата, се слага олио, което се размазва на всички страни на тавата.
Нарежда се първата палачинка, която се намазва с олио. Отгоре се поръсва с натрошеното сирене.
След което се слага следващата палачинка, като между всяка палачинка се слага сирене и се завършва с палачинка без сирене.
Баницата се нарязва на парчета и намазва с олио.
Пече се 30 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Лимецовата сръбска питулица с козе сирене е много вкусна.