Начин на приготвяне
Яйцата се разбъркват на пяна.
Прибавя се козето кисело мляко и се разбърква много добре.
Пресният кашкавал се настъргва на едро ренде.
В друга купа козето сирене се натрошава на едро.
Кашкавалът и сиренето се разделят на 8 части.
Във всяко кора се нарежда една част сирене и една част кашкавал.
Заливат се с 3-4 с.л. от сместа от яйцата и киселото мляко.
Маслото се разделя на две части.
От едната част масло се нареждат се малки парчета на няколко места върху всяка кора.
Всяка кора се завива на руло и се слага в предварително намазана с масло тава.
Навитата баница се завива с кърпа и се оставя за 30 мин да си почине.
След това върху точената баница се нареждат парчета от втората част от маслото.
Пече се лимецовата баница с точени кори и козе сирене в предварително загрята фурна 60 мин на 160 °C.