Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Маслото се разтопява леко.
Брашното от лимец се пресява с купа, в която ще се меси тестото. Прибавя се брашното от елда.
Брашното от рожков се разбърква с бадемовото брашно и се прибавя към другото брашно от лимец. Всички брашна се разбъркват много добре до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се захарта с аромат на лимон и ванилията и се разбърква.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипват яйцата със захарта и маслото.
Киселото мляко се разбърква със содата и се прибавя към брашното. Замесва се тесто, което се оставя 30 мин. да си почине.
Тестото се разделя на 5 части. Всяка част се разточва на кора с дебелина 6-7 мм. Реже се с форми за бисквити.
Бисквитите се нареждат в тава върху хартия за печене.
Пече се 10 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор.
Здравословните домашни лимецови бисквити са готови.