Начин на приготвяне
Яйцето се разбива със захарта да се разтопи захарта. Прибавят се маслото разтопено, бакпулвера и ванилената захар. Разбърква се добре и се смесва с овесените ядки.
Получава се гъсто лепкаво тесто. Фурмите се нарязват на дребни парченца и се прибавят към сместа за домашни овесени бисквити. Остава се в хладилника за 30 мин. Фурната се включва на 200 градуса да загрее.
През това време от тестото се късат топчета колкото орех и с помощта на набрашнени ръце се сплескват между дланите да се получи кръгла бисквитка.
Подреждат се всички бисквити с фурми в тава с хартия на разстояние и се пекат до зачервяване.
Бисквити с овесени ядки и фурми са готови да бъдат похапнати, след като се охладят.
Коментари