Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Постна леща яхния на фурна

Постна леща яхния на фурна

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Постна леща яхния на фурна
Снимка: Ники
1 / 3
21/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Знаете ли ние как сервираме тази постна леща? С топла питка, домашно сиренце и люти чушлета"

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • чушка - 1 бр. червена
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 10 скилидки
  • брашно
  • червен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я сложете в тава заедно с нарязаните на ситно предварително морков, половин глава лук, чушка и чесън.

Изсипете доматеното пюре и поръсете със сол и малко мазнина.

Сложете тавата във фурната и гответе продуктите до омекване.

За запръжката загрейте в дълбок тиган малко мазнина и запържете останалия нарязан лук.

Сипете брашното и червения пипер.

Изсипете готовата запръжка в лещата.

Овкусете с джоджен яхнията от леща и я върнете за още няколко минути във фурната.

Сервирайте я с домашно приготвен хляб и люти чушлета.

Постната леща яхния на фурна е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Привет. В рецептата е описано да се пече лещата в тава с две лъжици доматено пюре, малко мазнина и зеленчуците. На сухо ли ще я печем, без вода или бульон? Предполагам е пропуснато в описанието да се спомене ,че се слага и течност, затова моля да уточните какво количество е тя. Благодаря.
19.06.2022 16:47