Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща яхния на фурна

Леща яхния на фурна

Леща яхния на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Всяка домакиня трябва да знае поне една изпитана рецепта за леща яхния, а тази е нашата"

Необходими Продукти

  • леща - 700 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червени чушки - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 300 г
  • чесън - 2 3 скилидки
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата. Поставяме да ври с 1.2 литра вода. Когато заври, добавяме нарязаните на дребно моркови, лука и чушките. Оставяме така да ври.

На котлона поставяме тиган с олио и към него добавяме чесъна, който е нарязан на ситно, и червения пипер.

Всичко това се запържва и се добавя към лещата.

Накрая добавяме домата, който сме обелили и нарязали на дребно и поръсваме с чубрицата и солта.

Готовият разтвор от нишестето и водата, който сме направили, изсипваме и прехвърляме в тавичка за печене.

Поставяме във фурната и печем за около 5-7 минути .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: