Бърз кекс с кисело мляко

Galia GeoGalia Geo
Новак
1
19
26
07/12/2013
"Това е една от най-лесните рецепти за кекс, с която мнозина от нас са започнали кулинарните си изяви."
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321 140
  • Преглеждания за месеца5694
  • Преглеждания за седмицата517
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Угасете содата в киселото мляко, добавете бакпулвера, олиото, смлените ореховите ядки и ванилиите.

Всички продукти се разбиват заедно до получаване на хомогенна смес.

Кексът се изсипва в намазнена тава и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Може да го поръсите с пудра захар.

Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
4.69 лв.
Виж ››

Изборът на практичната домакиня - висококачествена, удобна за употреба и почистване незалепваща правоъгълна форма, в която ще приготвяте не само кекс, но и всякакви печива при това лесно и бързо

Рейтинг

5 16
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#205238
За да се получи кекса са необходими няколко задължителни стъпки:
1. Не е необходим бакпулвер.
2. Яйцата, захарта,брашното се разбъркват добре с миксер. До тук не се бърза.
3. Киселото мляко се разбърква със содата, и се поставя веднага в сместа, разбърква се интензивно.
4. Всички останали продукти се поставят в предварително затоплени и намазани с масло форми и поръсени с брашно. Подготовката на формите се извършва преди поставянето на киселото мляко се със содата. Тук е важна бързината.
5. Печенето е също от значение, в предварително подготвена фурна 180 - 200 градуса след 10 минути печенето продължава само от долу като се проверява готовността с клечка за зъби.
Кекса се надига поне два пъти и половина и се разпуква. Рецептата е страхотна. Могат да се добавят и стафиди сладко от портокалови кори, сладко от смокини и тн.
7
3
Потребител#202007
Не разбирам, защо е нужно и бакпулвер и сода??? С много набухвател се получава обратния ефект. За това не се е надул. Или само сода или само бакпулвер.
4
1
Потребител#201187
Ужасен,ама много ужасно стана, не се наду и вътре е вгнетен...
4
2