Аз също направих,кекса. Спазвах всичко,както е написано. Само печенето беше 45 м. Стана невероятен. Благодаря за рецептата.
16.02.2025 14:57
1
1
Анонимен
Това е моят кекс който
съм го правила милион
пъти .
24.03.2024 18:17
7
3
Анонимен
Стана много вкусен кекса. Сложих 2 яйца, защото и двете се оказаха с по два жълтъка. Добавих и сока на половин портокал и пакетче захар с аромат на ром. Пекох на голен и долен реотан на 170 градуса. Само дето не успях да го извадя цял от формичката, а се разцепи, но това винаги ми се получава, защото нямам търпение да го чакам да изстине.???
28.01.2023 21:00
24
4
3
Анонимен
С много плавни движения се минава по ръбовете на тавата с дървена лъжица.Тавата трябва хубаво да е намазана с олио предварително, за да се отлепи после цял кекс.
22.04.2024 11:47
1
Анонимен
Хора направете кекс ако имате време.
27.11.2023 17:47
Анонимен
Забравих да кажа, че сложих само бакпулвер, защото пропуснах, че по рецепта има и сода. Така се наду, че ако бях сложила и сода, сигурно щях да го стържа от фурната. За мен само единия набухвател е достатъчен.
28.01.2023 21:04
2
Анонимен
Спазих всичко по рецептата, само бакпулвера ми бе 15 грама и затова не сложих сода. Кекса се получи уауууу
18.10.2022 22:38
13
Анонимен
Кекса се получи идеално! Но го пекох около час на 180градуса и съм използвала 4 яйца, и 3 чаши брашно. Получи се много мекичък и хубав!
01.12.2021 23:40
6
6
Анонимен
Направих кекса, като спазих рецептата. И мен ме учуди комбинацията от сода и бакпулвер, но реших да се доверя на дамата, публикувала рецептата. Получи се пухкав, вкусен, ароматен кекс! Само времето за печене беше около 45 мин. Благодаря за рецептата!
24.10.2021 19:49
14
1
Анонимен
Добавих малко мед и какао. Не е написано в рецептата кога се слага брашното. Мирише доста добре и е доста лесен и бърз. През цялото време бърках на ръка с тел и нямах проблеми.
15.02.2025 18:34
Анонимен
След като се изпече -Отгоре го намазвам с течен шоколад финети ,и поръсвам с кокосови стърготини. (Орехите в кекса по на едри парчета,за да се усещат.)
19.04.2024 19:31
3
1
Потребител#325153
Харесахме го кекса! Пека на 150 160 градуса и става супер!
18.01.2023 19:26
4
2
Georgi Jit Saray
Супер стана само че аз сложих 3 яйца и нарязах шоколад и две лъжици какао. Без вентилатор печа 35 мин.
18.01.2023 14:45
8
1
Анонимен
Как печете на 180° със или без вентилатор?
18.11.2022 13:37
7
3
Потребител#205238
За да се получи кекса са необходими няколко задължителни стъпки:
1. Не е необходим бакпулвер.
2. Яйцата, захарта,брашното се разбъркват добре с миксер. До тук не се бърза.
3. Киселото мляко се разбърква със содата, и се поставя веднага в сместа, разбърква се интензивно.
4. Всички останали продукти се поставят в предварително затоплени и намазани с масло форми и поръсени с брашно. Подготовката на формите се извършва преди поставянето на киселото мляко се със содата. Тук е важна бързината.
5. Печенето е също от значение, в предварително подготвена фурна 180 - 200 градуса след 10 минути печенето продължава само от долу като се проверява готовността с клечка за зъби.
Кекса се надига поне два пъти и половина и се разпуква. Рецептата е страхотна. Могат да се добавят и стафиди сладко от портокалови кори, сладко от смокини и тн.
21.01.2018 14:19
54
16
2
Анонимен
Благодаря, че ме научихте как се пече.
15.08.2023 12:38
Анонимен
Олиото кога и кьде се слага?
12.07.2023 11:43
Pavlito
Стана страхотен,сложих и малко канела и се получи перфектно съчетание...Мерси за рецептата !
01.04.2015 12:26
10
2
Анонимен
Ами брашното кога ?
28.03.2025 14:01
Анонимен
Не се изпече добре, за това време
06.02.2025 18:22
Анонимен
Не се изпече добре за това време
06.02.2025 18:21
Анонимен
А къде ви е брашното
13.01.2025 15:09
3
Анонимен
Точно така,изпуснато е брашното,кога се слага колко се бърка....
съм го правила милион
пъти .
1. Не е необходим бакпулвер.
2. Яйцата, захарта,брашното се разбъркват добре с миксер. До тук не се бърза.
3. Киселото мляко се разбърква със содата, и се поставя веднага в сместа, разбърква се интензивно.
4. Всички останали продукти се поставят в предварително затоплени и намазани с масло форми и поръсени с брашно. Подготовката на формите се извършва преди поставянето на киселото мляко се със содата. Тук е важна бързината.
5. Печенето е също от значение, в предварително подготвена фурна 180 - 200 градуса след 10 минути печенето продължава само от долу като се проверява готовността с клечка за зъби.
Кекса се надига поне два пъти и половина и се разпуква. Рецептата е страхотна. Могат да се добавят и стафиди сладко от портокалови кори, сладко от смокини и тн.