Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Патладжанени рулца с извара и доматен сос

Патладжанени рулца с извара и доматен сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Патладжанени рулца с извара и доматен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
26/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Страхотни патладжанени рулца с доматен сос, чудесни за специален повод"

Необходими Продукти

  • домати - 3 броя
  • патладжани - 2 броя
  • извара - 200 грама
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 червена
  • яйца - 1 брой
  • риган - 1/2 к.л.
  • моцарела - 1 топка (125 г)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънки ленти патладжана. Сложете ги купа с подсолена вода и оставете да престоят 30-тина минути.

Отцедете патладжанените ленти и ги подсушете. Сложете хартия за печене в тава и наредете патладжаните. Поръсете със сол и зехтин и ги зпечете в предварително загрята фурна до омекване.

Наситнете чушката, чесъна и лука. Запържете ги до омекване в останалия зехтин. Добавете пасираните домати, овкусете с босилек, сол и риган. Варете до сгъстяване на доматения сос.

Сипете соса в тава за печене.

Пригответе плънката за рулцата, като разбийте яйцето с нарязаната моцарела и изварата. Разпределете сместа във всяка лента патладжан и навийте на рулце.

Сложете рулцата върху доматения сос. Запечете около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Патладжанените рулца с извара и доматен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: