Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на големи филии по дължина. Посолете леко и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода. Подсушете филиите с кухненска салфетка. Изпечете ги на грил тиган.
В купа счупете яйцата, добавете 80 г настърган пармезан и галетата. Объркайте добре сместа. Върху всяка патладжанена филия сложете от плънката и завийте на рулце. Подредете рулата в тавичка.
В тиган излейте една кафяна чашка зехтин. Запържете ситно нарязаната глава лук и чесън. Изсипете настърганите домати. Овкусете соса със сол, щипка чер пипер, щипка захар и магданоз. Сварете до сгъстяване.
Полейте патладжанените рулца с доматения сос, поръсете с останалите 20 г пармезан.
Изпечете патладжанените рулца ала пармиджана в предварително загрята фурна за около 15 -20 мин.