Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рулца»Патладжанени рулца ала пармиджана

Патладжанени рулца ала пармиджана

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
03/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Е, когато не може да отидете до Италия, доведете Италия на трапезата си с тези уникални патладжанени рулца"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • яйца - 3 бр.
  • пармезан - 100 г настърган
  • домати - 400 г настъргани
  • галета - 3 или 4 с.л.
  • лук - 1 бр. глава малка
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • зехтин - 1 к.ч.
  • магданоз - на вкус
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на големи филии по дължина. Посолете леко и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода. Подсушете филиите с кухненска салфетка. Изпечете ги на грил тиган.

В купа счупете яйцата, добавете 80 г настърган пармезан и галетата. Объркайте добре сместа. Върху всяка патладжанена филия сложете от плънката и завийте на рулце. Подредете рулата в тавичка.

В тиган излейте една кафяна чашка зехтин. Запържете ситно нарязаната глава лук и чесън. Изсипете настърганите домати. Овкусете соса със сол, щипка чер пипер, щипка захар и магданоз. Сварете до сгъстяване.

Полейте патладжанените рулца с доматения сос, поръсете с останалите 20 г пармезан.

Изпечете патладжанените рулца ала пармиджана в предварително загрята фурна за около 15 -20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: