Начин на приготвяне
Хлябът се накисва в млякото за 10 мин.
Каймата се слага в купа, в която ще се меси.
След като хлябът се накисне, се прибавя към каймата.
Прибавя се солта и черният пипер.
Каймата се омесва много добре. Каймата се разделя на 8 части.
Празът се почиства, измива и нарязва на ситно. Задушава се в маслото, докато омекне.
Гъбите се почистват от пънчетата, измиват се и нарязват на ситно.
След като празът се е задушил, гъбите се прибавят и се разбъркват много добре.
Празът с гъбите се пържи 10 мин, след което се прибавя нарязаните на ситно кренвирши.
Пърженето продължава още 10 мин., след което плънката се сваля от котлона.
Прибавя се измития и нарязан на ситно магданоз.
Разбърква се много добре и се оставя да се охлади.
Всяка част от каймата се разплесква и в средата се поставя от плънката и нарязани на ситно кисели краставички, след което се увива на руладина.
Слага се в тава, в която ще се пекат месните рулца.
Руладините се заливат с разбърканото вино с горчица.
Пекат се пуешки руладини с горчица и вино се 40 мин на 180 °C на вентилатор.