Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Руладини»Пуешки руладини с горчица и вино

Пуешки руладини с горчица и вино

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки руладини с горчица и вино
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Пуешките руладини чудесно се комбинират с картофено пюре"

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 1200 г кайма
  • лимецов хляб - 5 филии
  • козе прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • вино - 3 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • черен пипер - Микс
  • сол
  • За плънката
  • пуешки кренвирши - 225 г
  • гъби - 8 бр.
  • праз - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в млякото за 10 мин.

Каймата се слага в купа, в която ще се меси.

След като хлябът се накисне, се прибавя към каймата.

Прибавя се солта и черният пипер.

Каймата се омесва много добре. Каймата се разделя на 8 части.

Празът се почиства, измива и нарязва на ситно. Задушава се в маслото, докато омекне.

Гъбите се почистват от пънчетата, измиват се и нарязват на ситно.

След като празът се е задушил, гъбите се прибавят и се разбъркват много добре.

Празът с гъбите се пържи 10 мин, след което се прибавя нарязаните на ситно кренвирши.

Пърженето продължава още 10 мин., след което плънката се сваля от котлона.

Прибавя се измития и нарязан на ситно магданоз.

Разбърква се много добре и се оставя да се охлади.

Всяка част от каймата се разплесква и в средата се поставя от плънката и нарязани на ситно кисели краставички, след което се увива на руладина.

Слага се в тава, в която ще се пекат месните рулца.

Руладините се заливат с разбърканото вино с горчица.

Пекат се пуешки руладини с горчица и вино се 40 мин на 180 °C на вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: