Начин на приготвяне
Предимство на това основно ястие е, че не изисква часове печене. Можете да приготвите руладините с круша за 30 минути и за по-малко от два часа вечерята е готова.
Пълнежът съдържа праз, круши и наденица, някои от любимите ми съставки. Пушките гърди са доста големи обикновено, затова пригответе по-големи руладини и нарежете на 2.5 см ширина. Изберете дали да ги покриете с бекон или просто да намажете с кленов сироп или мед преди печене!
Ако не готвите за специални поводи с приятели и семейство, помислете за опростяване на плънката.
За плънката:
Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън. Прехвърлете целина, праз и чесън в тиган и сотирайте за 2 до 3 минути, като редовно разбърквате. Добавете крушите и задушете за 1 минута.
Добавете наденица и гответе, докато хубаво се зачерви, като използвате вилица или шпатула, за да се надроби на парчета. Можете не всеки път да ползвате наденица - и без нея е достатъчно вкусна плънката.
Добавете градински чай, магданоз, мащерка, хляб, пилешки бульон, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и свалете от огъня.
За билковото масло:
Смесете масло, мащерка, майорана, градински чай, чесън и сол заедно с вилица.
За сглобяването рулата:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Поставете пуешкате гърди върху дъска за рязане. Ако гърдите са с неравна дебелина, покрийте с фолио и ги начукайте с кухненски чук или точилка. Поставете билково масло върху гърдите и натиснете, за да разнесете маслото върху цялата повърхност на гърдите.
Разпределете пълнежа върху гърдите, оставяйки 1 1/2 см в краищата. Навийте гърдите плътно от едната къса страна до другата, притискайки плънката, докато навивате. Завържете с кухненски канапи, за да ги закрепите. Подправете отгоре всяко рулото със сол и черен пипер.
Печете пуешките рула 75 до 90 минути или докато вътрешната температура достигне 155 до 160 градуса. Времето за готвене ще варира в зависимост от размера на гърдите. Поливайте с пилешки бульон на всеки 15 минути през първите 45 минути. Извадете от фурната, покрийте с алуминиево фолио и оставете да почине 10 минути. Нарежете и сервирайте със сос.
За сос:
Разтопете масло в малък тиган на умерен огън. Добавете гъбите сотирайте около 5 мин. Добавете брашно и разбъркайте, докато се поеме от сместа. По желание добавете къри. Гответе 2 минути, като редовно разбърквате.
Бавно добавете пилешкия бульон (или вино ) и водата от накиснатите сушени гъби, докато се комбинира добре. Така сосът става по-тъмен. Добавете круша, намалете топлината и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Поднесете пуешките руладини с круши и наденица със соса.