Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Руладини»Пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос

Пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Съберете приятели около трапезата с тези пуешки руладини с вкусна плънка"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 6 от бут /около 800 г/
  • сланина - 100 г
  • салвия - 6 - 8 листа от прясна
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • пащърнак - 1 малък
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сушени зеленчуци - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • брашно - за овалване
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките пържоли се начукват леко, посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Зеленчуците - лук, чушките, морков, пащърнак и чесън, се изчистват и нарязват на едри парчета.

Постават се заедно с пилешкия бульон и 1 ч.л. сол в тенджера да се сварят до готовност, след което всичко се пасира.

Сланината се нарязва на продълговати правоъгълни парчета.

На всяка пържола в края се слага парче сланина, лист салвия и щипка от сушените зеленчуци.

Навиват се на рулце, забождат с клечки за зъби, да не се развият, овалват се в брашно и се запържват от всички страни в загрятото олио.

След като се запържат, руладините се нареждат в тавичка, заливат се с пюрето от зеленчуците и се пече до готовност на месото на 180 градуса, около 1 час.

Добър апетит с тези апетитни пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: