Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с кисело мляко и вино

Пуешки бутчета с кисело мляко и вино

Пуешки бутчета с кисело мляко и вино
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Никак не сме сигурни, че сте хапвали по-апетитни пуешки бутчета - може би трябва и вие да се уверите в това"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 5 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • суха салвия - 1 ч.л.
  • сух риган - 1 ч.л.
  • суха мащерка - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват, подсушават и поръсват със сол. В купа се смесват киселото мляко, бялото вино, олиото.

Соевият сос, червеният, черният пипер, сухите салвия, риган и мащерка. Всички съставки на маринатата се разбъркват, след което всяко бутче се намазва с маринатата. Това което остане от нея се излива върху тях.

Пуешките бутчета се оставят да престоят в маринатата около три часа. След това се слагат в тава заедно с маринатата, покриват се с фолио и се слагат във фурната.

Пекат се във фурната на 200 градуса за около два часа, като малко преди готовност се маха фолиото за да получат бутчетата приятен загар.

Сервират с гарнитура по желание.

Пуешките бутчета с кисело мляко и вино са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: