Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват, подсушават и поръсват със сол. В купа се смесват киселото мляко, бялото вино, олиото.
Соевият сос, червеният, черният пипер, сухите салвия, риган и мащерка. Всички съставки на маринатата се разбъркват, след което всяко бутче се намазва с маринатата. Това което остане от нея се излива върху тях.
Пуешките бутчета се оставят да престоят в маринатата около три часа. След това се слагат в тава заедно с маринатата, покриват се с фолио и се слагат във фурната.
Пекат се във фурната на 200 градуса за около два часа, като малко преди готовност се маха фолиото за да получат бутчетата приятен загар.
Сервират с гарнитура по желание.
Пуешките бутчета с кисело мляко и вино са готови.