Начин на приготвяне
Сложете тенджера с вода до половината на котлона и добавете малко олио и сол. Оставете да заври.
Сложете картофите и яйцата да се сварят заедно. Нарежете гъбите на филийки, а чесъна обелете и нарежете на ситно.
В тиган загрейте 50 г масло и задушете гъбите и чесъна до готовност на гъбите. Подправете със сол и пипер.
Сварените картофи сложете под течаща, студена вода, за да спрете процесът на готвене и отцедете добре. Трябва да са твърдо сварени. След като картофите са изстинали, ги обелете и нарежете на кубчета.
Обелете лука и го нарежете на едро. Магданоза измийте и нарежете на ситно.
Сложете картофите в купа заедно с маслото, лука, магданоза и пасирайте.
След това добавете сиренето и пармезана и разбъркайте. Настържете киселите краставички и яйцата на едро ренде. Маслините разполовете на половинки.
Във форма за торта с диаметър 26 см сложете един пласт от пюрето, след това краставичките. Наредете маслини. Следва още един пласт картофи.
Сложете сотираните гъби и накрая настърганите яйца към ракиената салата.
Украсете с маслини и клонки магданоз зимната топла салата.
Поднесете топла салата с картофи и кисели краставички с питие по избор.
Да ви е сладко с тази вкусна картофена салата!