Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пилешки кюфтета върху канапе от елда

Пилешки кюфтета върху канапе от елда

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пилешки кюфтета върху канапе от елда6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"А вие колко често готвите с елда? Ако е рядко, сега е моментът да промените това"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 500 г
  • елда - 300г
  • заквасена сметана
  • кашкавал - 100 г
  • моцарела - 125 г
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата почистваме измиваме и сваряваме.

Каймата овкусяваме със сол и черен пипер.

Готовата елда слагаме в тавичката, овкусяваме с подправки и разбъркваме.

Подреждаме си пилешките кюфтенца, слагаме върху всяко кюфтенце по 1-2 лъжици заквасена сметана.

Печем в предварително загрята фурна на 180°C за 20-25 минути.

Кашкавала и моцарелата настъргваме, смесваме ги заедно с настъргания чесън.

Поръсваме кюфтенцата и запичаме.

Поднасяме запечените пилешки кюфтенца върху канапе от елда по руски с прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: