Кюфтета с плънка

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кюфтета с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5-6
"Сочни, гооолеми, само за смели са тези Кюфтета с плънка ! Изстудявайте бирата и наздраве!"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес
  • яйца - 5 бр.
  • хляб - 200 г сух, без кори
  • лук - 250 г
  • моркови - 300 г
  • галета - 300 г
  • олио - 150 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният лук се нарязва на ситно или се рендосва и се смесва с каймата. Добавят се 2 яйца, малко черен пипер и половината магданоз, ситно нарязан. Хлябът се накисва в хладка вода, отцежда се и се добавя към каймата. Ако каймата ви се стори прекалено рядка, може да добавите и 1-2 с.л. галета.

Морковите се сваряват до омекване, а яйцата до твърдост, след което се обелват. Нарязват се на ситно и се смесват с останалия магданоз, отново ситно нарязан. Овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват.

От каймата се оформят малки кюфтенца, които се разплескват. В средата на всяко се слага по 1 с.л. от плънката и внимателно се завиват, на без да се месят. Пълнените кюфтета се овалват в галета и се пържат до готовност в силно сгорещеното олио.

Могат да се сервират със сварен ориз или картофено пюре. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: