Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринован хек на фурна

Маринован хек на фурна

Маринован хек на фурна
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Вече нямаме търпение за тази вкусна маринована рибка.."

Необходими Продукти

  • хек - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • оцет - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хекът се измива изчиства и нарязва на шайби. Отцежда се. Лукът се нарязва на полумесеци а чесънът се пресова.

В дълбока купа се смесват всички съставки за маринатата за риба и се разбъркват да се смесят добре. Рибата се поставя в маринатата и се обърква.

Покрива се със стреч фолио и се остава в хладилник за 2-3 часа. Взема се тава и маринованите шайби хек се овалват в брашно и се подреждат в тавата. Поливат се с олио.

Между тях се поставя от маринатата лука с подправките.

Маринованият хек се пече на 250 градуса до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: