Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с готови кори и грис

Ябълков щрудел с готови кори и грис

Ябълков щрудел с готови кори и грис
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Следете аромата, той ще ви заведе точно при чинията с този ябълков щрудел"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр.
  • ябълки - 3 бр.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 8 бр.
  • грис - 1 ч.л. оризов
  • ром - 2 с.л.
  • краве масло - бучка
  • още
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и нарежете на парчета.

В касерола разтопете кравето масло. Запържете ябълките за около 5 минути или до омекване.

Добавете кафявата захар и изчакайте да се карамелизира.

Налейте рома и след 2-3 минути изключете. Махнете от котлона.

Добавете орехите (предварително нарязани), гриса и канелата.

Разбъркайте и оставете да се охлади.

Вземете една от корите за баница. Намажете с малко разтопено краве масло. Сложете втора, масло и трета. Сложете плънката и разстелете в долната, дълга част.

Прегънете краищата към вътрешната страна и завийте на руло ябълковия щрудел.

Намажете с краве масло и печете в предварително загрята фурна на 190-200 °C до зачервяване.

Извадете, охладете и преди да сервирате ябълков щрудел с готови кори и грис, поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: