Начин на приготвяне
Обелете ябълките и нарежете на парчета.
В касерола разтопете кравето масло. Запържете ябълките за около 5 минути или до омекване.
Добавете кафявата захар и изчакайте да се карамелизира.
Налейте рома и след 2-3 минути изключете. Махнете от котлона.
Добавете орехите (предварително нарязани), гриса и канелата.
Разбъркайте и оставете да се охлади.
Вземете една от корите за баница. Намажете с малко разтопено краве масло. Сложете втора, масло и трета. Сложете плънката и разстелете в долната, дълга част.
Прегънете краищата към вътрешната страна и завийте на руло ябълковия щрудел.
Намажете с краве масло и печете в предварително загрята фурна на 190-200 °C до зачервяване.
Извадете, охладете и преди да сервирате ябълков щрудел с готови кори и грис, поръсете с пудра захар.