Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с грис

Ябълков щрудел с грис

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ябълков щрудел с грис
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Изкушенията са онова, което ни прави хора. Не се мъчете с диети, ами си отрежете едно голямо парче щрудел"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 3 с.л.
  • мая - 20 г прясна
  • лимонова кора - 1 бр.
  • плънка
  • ябълки - 1. 5 кг
  • захар - 150 г
  • грис - 30 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете почистените ябълки на едро ренде, поставете ги в тенджера заедно със захарта.

Варите ги до извиране на сока им при непрекъснато бъркане. Прибавяте гриса, канелата и разбърквате добре.

Оставяте плънката настрани до пълно охлаждане.

Замесете меко тесто от продуктите за него, оставяте на топло да втаса за около час. Разделяте втасалото тесто на две равни половини.

Върху лист хартия за печене, разточете правоъгълна кора от едната половинка тесто.

Срещуположните страни (от ляво и дясно) разрязвате ленти с ширина 1 см, в средата поставяте плънката.

Кръстосвате лентите върху плънката на рибена кост - една отляво-една от дясно, като ги редувате.

По същия начин процедирате и с втората половина тесто. Преместете оформените щрудели заедно с хартията в подходяща тава.

Оставяте ги за около 30 минути на топло, намажете ги с разбит жълтък и малко мляко.

Печете ябълковите щрудели с грис в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, още топли поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Маслото разтопено ли да бъде?
21.02.2018 11:27