Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта на пухкава смес. Добавя се брашното и се разбърква с шпатула.
Правоъгълна тава се застила с хартия за печене и сместа се изсипва като със шпатула се разстила равномерно.
Пече се на 180°C до порозовяване.
Тортеният блат се изважда и се остава да изстине напълно.
В касерола се сипва водата със захарта и се загрява да се разтопи захарта. Остава се да се охлади.
Разбива се сметаната на пухкав крем.
Изстиналият блат се разрязва на две половини. Поставяме в поднос и сиропираме блата със сиропа.
Намазваме със сладкото и върху него мажем сметаната.
Поставяме другата половина от блата върху първия. Отново сиропираме и мажем само със сметаната. Заглаждаме и нарязваме на сладки пастички.
Правим прорези с виличка върху всяка пастичка. С малка к.л. слагаме от сладкото в средата.
Пастичките със сладко от боровинки са готови за похапване.