Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Сочни говежди бургери

Сочни говежди бургери

Наталия М.Наталия М.
Новак
2329244153
Сочни говежди бургери
Снимка: Наталия М.
1 / 2
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Тези бургери са една една страхотна неделна следобедна закуска или вечеря"

Необходими Продукти

  • за говеждия бургер
  • говежда кайма - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • чубрица - 2 к.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - зехтин по желание
  • За хлебчето
  • мая суха - 1 пакет
  • брашно - 600 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 200 мл.
  • още
  • айсберг
  • чедър
  • краставички
  • сос - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме каймата в дълбок съд, като добавим лука, яйцето и подправките.

Омесваме добре и оставяме в хладилник за 1 час, за да се поеме ароматът на подправките.

Междувременно стопляме 200 мл вода и я изсипваме в купа, слагаме пакетчето суха мая и 1 супена лъжица захар, малко брашно и разбъркваме.

Достатъчно компоненти за да ''шупне'' маята. Това действие изисква около 10 минути покой.

Изваждаме каймата от хладилника. Намокряме си ръцете и оформяме кръгли и плоско около 1.5 см. кюфте.

Междувременно замесваме меко тесто, което не лепне, и оформяме 6 топчета.

В тава поставяме хартия за печене и подреждаме грижливо топчетата.

Печем хлебчетата на 200 °C за 20-30 минути или до получаване на златиста коричка.

Когато се изпекат питките за бургер, може да се намажат с масло.

Загряваме в тиган масло или зехтин, по желание може и олио - всеки както предпочита, и поставяме кюфтетата.

Важно е на всяка 1 минута да обръщаме кюфтето, необходими са около 4-5 минути, до постигане на съвършени резултати.

Когато са готови ги поставяме в метално фолио за печене и ги оставяме докато си подготвим останалите компоненти от бургера.

По този начин се запазват сочни и апетитни!

Измиваме айсберга, приготвяме си чедъра, соса и нарязваме краставичките.

Поле разрязваме питките с нож за хляб, слагаме от соса на малките питки, поставяме чедъра, кюфтето, краставичките и айсберга.

Затваряме бургера и поднасяме с пържени картофки. А защо не и картофи уеджис на еър фрайър.

Това е една страхотна неделна следобедна закуска или вечеря. Или за неочаквани гости. Става за по-малко от час.

Невероятен аромат и вкус. Само опитайте тези сочни говежди бургери.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: