Начин на приготвяне
Поставяме каймата в дълбок съд, като добавим лука, яйцето и подправките.
Омесваме добре и оставяме в хладилник за 1 час, за да се поеме ароматът на подправките.
Междувременно стопляме 200 мл вода и я изсипваме в купа, слагаме пакетчето суха мая и 1 супена лъжица захар, малко брашно и разбъркваме.
Достатъчно компоненти за да ''шупне'' маята. Това действие изисква около 10 минути покой.
Изваждаме каймата от хладилника. Намокряме си ръцете и оформяме кръгли и плоско около 1.5 см. кюфте.
Междувременно замесваме меко тесто, което не лепне, и оформяме 6 топчета.
В тава поставяме хартия за печене и подреждаме грижливо топчетата.
Печем хлебчетата на 200 °C за 20-30 минути или до получаване на златиста коричка.
Когато се изпекат питките за бургер, може да се намажат с масло.
Загряваме в тиган масло или зехтин, по желание може и олио - всеки както предпочита, и поставяме кюфтетата.
Важно е на всяка 1 минута да обръщаме кюфтето, необходими са около 4-5 минути, до постигане на съвършени резултати.
Когато са готови ги поставяме в метално фолио за печене и ги оставяме докато си подготвим останалите компоненти от бургера.
По този начин се запазват сочни и апетитни!
Измиваме айсберга, приготвяме си чедъра, соса и нарязваме краставичките.
Поле разрязваме питките с нож за хляб, слагаме от соса на малките питки, поставяме чедъра, кюфтето, краставичките и айсберга.
Затваряме бургера и поднасяме с пържени картофки. А защо не и картофи уеджис на еър фрайър.
Това е една страхотна неделна следобедна закуска или вечеря. Или за неочаквани гости. Става за по-малко от час.
Невероятен аромат и вкус. Само опитайте тези сочни говежди бургери.
Добър апетит!