Начин на приготвяне
Почистете и измийте добре зеленчуците (зелени домати, зелени пиперки, патладжани).
След това нарежете зеленчуците на едри парчета.
Разпределете зеленчуците в две тави.
Обелете чесъна и го разпръснете върху зеленчуците.
Сложете едната тава във фурната и я включете на 200 °C.
Запечете за 20-25 минути и извадете тавата от фурната.
Сложете втората тава във фурната и запечете и останалите зеленчуци.
Прехвърлете изпечените зеленчуци в блендер и блендирайте до образуването на пюре.
Накрая прибавете зехтина и солта. Отново блендирайте апетитното кьопоолу.
Напълнете малиджаното в буркани.
Сложете бурканите са патладжанена салата в тенджера с вода и заварете за капачките.
Приятен апетит!