Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Зелени домати в буркани

Зелени домати в буркани

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Зелени домати в буркани1 / 2
07/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2 буркана
"Зелените доматки не се правят на лютеница, те се затварят на вкусна туршия и се хапват с приятели!"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 450 г
  • сол - 1.5 ч.л.
  • оцет - ½ ч.ч. бял винен
  • копър - 2 ч.л. семена
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л. зърна
  • вода - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе два буркана и на дъното на всеки един сложете по 1 ч.л. семена копър, 1 дафинов лист, ¼ ч.л черен пипер и по 2 скилидки чесън.

Нарежете доматите на четвъртини и ги сложете в бурканите. Смесете оцета, водата и солта и ги кипнете.

Залейте бурканите и притиснете доматите с дървена лъжица, за да изкарате въздуха. Затворете ги и стерилизирайте за 10 минути. Охладете и съхранявайте на тъмно и прохладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: