Начин на приготвяне
Измийте много добре доматите и пиперките. Ако сложите само домати в бидон, няма да ви хареса, те нямат аромат, затова прибавете пиперки - те придават аромат и така доматите получават аромата на туршия.
Надупчете всяко доматче с вилица на 2-3 места, а пиперките срежете на върха.
Напълнете бидона с доматите и чушките и отгоре поръсете със синапа, покрийте с хряна и целината.
Пригответе си саламурата, като сипете една 10 литрова туба с вода в голям съд и притеглите 400 г сол. Бъркайте, докато се разтопи солта, прецедете и сипете в бидона, трябва да се покрият зеленчуците.
Притиснете с тежест или лозови пръчки, затворете с капак и след няколко дни можете да започнете да я претакате - на ден по веднъж.
Виж също за какво са полезни зелените домати, какво да приготвим със зелени домати или опитай нашите туршии със зелени домати.