Начин на приготвяне
Сложете в купа овесените ядки с малка щипка сол и залейте с млякото. Оставете да поемат и омекнат.
Смелете в блендер заедно с единия банан и лъжичка олио до получаване на гладка кашичка.
Ако е много гъста, долейте още растително мляко.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън и го намазнете с олио.
Сипвайте по един малък черпак от сместа и разпределяйте с лъжица, придавайки форма на палачинката. Не трябва да е много тънка, нито прекалено дебела.
Сложете отгоре тънки резенчета от втория банан.
Сместа е деликатна затова се правят малки палачинки, които да са лесни за обръщане.
Когато започнат да излизат балончета и отгоре видимо палачинката започне да се втвърдява, се обръща с бързо движение и се запича и от другата страна.
Така се процедира и с останалото тесто, като е възможно да се наложи доливане на още мляко или вода, тъй като колкото повече престоява тестото за веган палачинките, толкова повече се сгъстява.
Аз не добавям захар в тези протеинови палачинки, сладостта на банана си е достатъчна.
Здравословни и вкусни веган палачинки с банан и овесени ядки с малко съставки, които са една чудесна закуска!