Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Мексиканска яхния с черен боб и царевица

Мексиканска яхния с черен боб и царевица

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Мексиканска яхния с черен боб и царевица
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"За всички почитатели на мексиканската кухня предлагаме тази бобена яхния"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • печен пипер - 3 бр.
  • домати - 1 консерва или няколко с.л. доматено пюре
  • черен боб - 1 консерва
  • царевица - 1 консерва или замразена
  • картофи - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • растително мляко - 1 ч.ч.
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • лук на прах - 1 - 2 ч.л.
  • чесън на прах - 2 ч.л.
  • кимион - ½ к.л.
  • кориандър - ½ к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, чесънът се наситнява, а картофите се нарязват на кубчета.

В сгорещено олио се запържва лукът няколко минути, докато поомекне, след което се добавя чесънът и се оставя още 1-2 минути.

Добавя се брашното и се разбърква, за да се покрие добре.

След това се прибавят подправките и когато си пуснат аромата, се добавя бульонът и се налива вода около 3 чаши заедно с млякото.

Когато заври, се прибавят доматите и картофите. Оставя се на слаб огън.

Когато картофите поомекнат, се добавя царевицата.

Когато всичко е почти готово, се прибавят и нарязаните печени пиперки и изцеденият черен боб.

Няколко минути след това вече бобената яхния може да се свали от котлона и е готово за сервиране.

Мексиканска яхния с черен боб и царевица е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: