Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, чесънът се наситнява, а картофите се нарязват на кубчета.
В сгорещено олио се запържва лукът няколко минути, докато поомекне, след което се добавя чесънът и се оставя още 1-2 минути.
Добавя се брашното и се разбърква, за да се покрие добре.
След това се прибавят подправките и когато си пуснат аромата, се добавя бульонът и се налива вода около 3 чаши заедно с млякото.
Когато заври, се прибавят доматите и картофите. Оставя се на слаб огън.
Когато картофите поомекнат, се добавя царевицата.
Когато всичко е почти готово, се прибавят и нарязаните печени пиперки и изцеденият черен боб.
Няколко минути след това вече бобената яхния може да се свали от котлона и е готово за сервиране.
Мексиканска яхния с черен боб и царевица е много вкусна.