Начин на приготвяне
Загрейте 1 с.л от олиото на умерена температура в голям дълбок тиган и изпържете предварително нарязания лук на дребно за около 8-10 мин. или докато омекне. Отстранете го от тигана.
Междувременно сложете каймата в купа с галетата, подправките и лютата чили паста.
Подправете със сол и черен пипер. Омесете добре каймата и направете около 25 кюфтенца с големина колкото орех.
Изсипете останалата част от предвиденото олио в тигана и изпържете кюфтенцата за около 10 минути до златисто.
При готовност върнете лука в тигана, добавете доматите и добавете водата или бульона. Варете около 5 мин. и добавете отцедения боб. Гответе още 15 мин. докато сосът се сгъсти и кюфтенцата се сготвят.
Поръсете яхнията с магданоз (или нарязан кориандър както е в оригиналната рецепта) и сервирайте със сварения ориз басмати.
Мексиканската яхния с кюфтенца и боб е готова.
Коментари