Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки в доматен сос с мултикукър

Ньоки в доматен сос с мултикукър

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110417223383
Ньоки в доматен сос с мултикукър
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 3
07/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Хубаво вино и ньоки в доматен сос - перфектният завършек на всеки ден"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • пармезан - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • самардала
  • брашно
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • белени домати - консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взех три картофа, измих, посолих и увих във алуминиево фолио. Наредих в Делонги и пекох на трета степен „фурна“ за 60 минути.

След това обелих картофите и минах през пресата за картофи. В купата към тях прибавих пакет пармезан (40 гр), 2 яйца, сол, самардала и брашно.

Количеството брашно зависи от броя и размера на картофите - идеята е да стане тесто. Омесих тестото и започнах да си взимам топчета, които разточвах на руло и след това нарязвах. Може да останат в този си вид, може и да им придадете някаква форма. Аз прекарвах всяко през виличка (ако не бързате, оставете домашните ньоки за 2 часа)

Във Филипс заврях вода, в която сложих сол и започнах да пускам вътре ньоките. Когато изплуват на повърхността, ги вадех с решетъчна лъжица. След като са готови, ги запържих в масло. Извадих ги и си спретнах един доматен сос.

Доматен сос:

В Делонги на функция тиган запържих лук и чесън, към тях добавих консерва от домати, сол, малко захар и черен пипер. След като стана готов сосът за паста, изсипах направо вътре ньоките.

Разбърках хубаво и сервирах ньоките в доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: