Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки с доматен сос

Ньоки с доматен сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Ньоки с доматен сос
Снимка: Храна за Душата
1 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"И на вас ли ви идва да напишете поема за ньоките, като ги гледате тези, защото и на нас така"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр
  • брашно - 200 гр
  • яйца - 2 бр
  • домати - 3 бр
  • моркови - 2 бр
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • пармезан
  • босилек - пресен
  • риган - пресен
  • магданоз
  • зехтин
  • масло
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете картофите и увийте всеки във фолио поотделно. Поставете ги в тава и ги изпечете за 1 час на 200° C.

Нарежете лука, чесъна, доматите и морковите и ги сложете в съд със загрята мазнина да се задушат. Овкусете със сол и захар и оставете соса да къкри на слаб огън до получаване на гъст доматен сос.

Обелете изпечените картофи, намачкайте ги в купа и оставете да се охладят за кратко. Към охладеното пюре прибавете яйцата, брашното и омесете с ръце, докато получите тесто. Разточете тестото на фитили и го нарежете на малки цилиндри.

Сварете ньоките в тенджера с вряща вода, като внимавате да не се слепят. Загрейте маслото в тиган. Когато ньоките изплуват на повърхността на водата ги извадене и преместете в тигана със загрято масло, за да се запържат за кратко.

През това време пасирайте доматения сос.

Сервирайте ньоките в чиния, залейте с доматения сос и гарнирайте с пармезан и свежи листенца риган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: