Начин на приготвяне
Посолете картофите и увийте всеки във фолио поотделно. Поставете ги в тава и ги изпечете за 1 час на 200° C.
Нарежете лука, чесъна, доматите и морковите и ги сложете в съд със загрята мазнина да се задушат. Овкусете със сол и захар и оставете соса да къкри на слаб огън до получаване на гъст доматен сос.
Обелете изпечените картофи, намачкайте ги в купа и оставете да се охладят за кратко. Към охладеното пюре прибавете яйцата, брашното и омесете с ръце, докато получите тесто. Разточете тестото на фитили и го нарежете на малки цилиндри.
Сварете ньоките в тенджера с вряща вода, като внимавате да не се слепят. Загрейте маслото в тиган. Когато ньоките изплуват на повърхността на водата ги извадене и преместете в тигана със загрято масло, за да се запържат за кратко.
През това време пасирайте доматения сос.
Сервирайте ньоките в чиния, залейте с доматения сос и гарнирайте с пармезан и свежи листенца риган.