Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Царевични палачинки с прясно мляко

Царевични палачинки с прясно мляко

Царевични палачинки с прясно мляко
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Поднесете тези царевични палачинки за закуска топли с вкусно домашно сладко или мед"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • царевично брашно - 15 с.л.
  • овесени трици - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - за намазване на тигана
  • масло - за намазване на палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и захарта.

Прибавете прясното мляко и водата.

След това добавете царевичното брашно, овесените трици, олиото и бакпулвера. Разбъркайте и оставете сместа за палачинки да престои 20 минути.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена степен на котлона и го намажете с няколко капки олио.

Разбъркайте сместа за палачинките и гребнете 1 черпак.

Изсипете в тигана и печете около 1.5 - 2 минути от всяка страна.

Готовата палачинка намажете с масло.

Продължете по същия начин, като разбърквате сместа, преди да гребнете, защото брашното се утаява на дъното.

От това количество направих 10 броя царевични палачинки, които поднесох за закуска топли с вкусно домашно сладко и мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Много хубави палачинки. Заради царевичното брашно, стават малко по-жълти на цвят
10.04.2022 09:40
1