Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със солта и захарта.
Прибавете прясното мляко и водата.
След това добавете царевичното брашно, овесените трици, олиото и бакпулвера. Разбъркайте и оставете сместа за палачинки да престои 20 минути.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена степен на котлона и го намажете с няколко капки олио.
Разбъркайте сместа за палачинките и гребнете 1 черпак.
Изсипете в тигана и печете около 1.5 - 2 минути от всяка страна.
Готовата палачинка намажете с масло.
Продължете по същия начин, като разбърквате сместа, преди да гребнете, защото брашното се утаява на дъното.
От това количество направих 10 броя царевични палачинки, които поднесох за закуска топли с вкусно домашно сладко и мед.
Коментари