Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини на грил тиган

Пилешки руладини на грил тиган

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пилешки руладини на грил тиган
Снимка: Evgenia
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"С огромно удоволствие споделяме с вас тази рецепта, защото тези пилешки руладини са наистина разкошни"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 грама
  • бяло вино - 100 мл
  • пуешко филе - 50 грама (три резена)
  • спанак - 50 грама
  • чедър - 3 слайса
  • праз - 1/2 стрък
  • черен пипер
  • зехтин - 40 мл
  • сол
  • джоджен
  • червен пипер
  • олио
  • За гарнитурата
  • батати - 1 брой
  • прясно мляко - 100 мл
  • картофи - 3 броя
  • сол
  • масло - 30 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешките филета на пеперуда. Ако искате, може да ги изтъните, като сложете върху тях свежо фолио и ги начукате.

Мариновайте пилешкото с бяло вино, черен и червен пипер, зехтин и сол. Оставете за около час в хладилник.

Наситнете праза и спанака, задушете ги в загрят зехтин. Поръсете ги със сол и джоджен.

Напълнете всяко начукано филе с резен пуешко филе, чедър и ивица от зеленчуковата смес. Леко подвийте навътре краищата и навийте на руло.

Стегнете руладините с конец, за да не се разпаднат.

Загрейте олио в грил тиган и изпържете руладините от всички страни.

Поднесете ги с пюре, което сте приготвили от картофите и млякото.

Пилешките руладини на грил тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: