Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките. Не се обелват.
Нарязват се на тънки ленти по дължина.
Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре.
Лукът се обелва, измива и нарязва на кръгчета.
Бялото вино се разбърква с 50 мл зехтин, градинския чай и половина сол.
Тиквичките се слагат в дълбока купа и се заливат с виното, така че всяка страна на тиквичките да е покрита от маринатата.
Оставят се в хладилник за 30 мин.
Другата половина от зехтина се разбърква с останалата сол.
Гъбите и лукът се намазват със зехтина със сол и се оставят 30 мин в хладилник.
Грил-тиганът се загрява до пълна готовност.
Тиквичките, гъбите и лукът се гриловат от двете страни.
Всяко грилована тиквичка се навива на руло и се захваща с клечки за зъби.
Отгоре се слага грилована гъба и се поставя върху гриловано кръгче лук.
Грилованите зеленчуци се сервират върху листа от зелена салата.
Дано ви харесат това предястие гриловани зеленчуци върху канапе от лук.