Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква и крема сирене

Чийзкейк с тиква и крема сирене

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768116001
Чийзкейк с тиква и крема сирене
Снимка: Златина Желязкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Направо пишете рецептата за този тиквен чийзкейк на листчета, всички гости ще я искат"

Необходими Продукти

  • блата
  • портокали - 1/2 бр.
  • орехи - 100 г
  • бадеми - 150 г
  • краве масло - 50 г
  • стевия - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 г
  • крем
  • крема сирене - 200 г
  • канела
  • индийско орехче
  • краве масло - 60 г
  • тиква - 650 г
  • желатин - 10 г
  • портокали - 1/2 бр.
  • краве масло - 60 г
  • ванилия - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в купа желатина, добавете студена вода и оставете да увеличи обема си.

Смесете орехите и бадемите. Добавете стевията, разтопеното масло, портокаловия сок и ванилията. Разбъркайте и сипете в тава с падащо дъно.

Обелете и нарежете на парчета, сварете. Намачкайте до тиквено пюре. Добавете към нея разтопеното и изстинало масло, индийското орехче, стевията, портокаловия сок, канелата и крема сиренето.

Втечнете желатина в микровълнова или на водна баня за няколко секунди. Добавете при сместа за тиквения чийзкейк. Сипете върху блата.

Оставете вкусния чийзкейк в хладилник за 6-7 часа или за нощта.

После извадете от формата, украсете с кокосови стърготини и поднесете чийзкейка с тиква и крема сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: