Кроасани с квас

Кроасани с квас
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Не трябва да ходите във Франция, за да хапвате вкусни кроасани, а просто да си ги приготвите в кухнята"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 300 грама
  • захар от фурми - 30 грама
  • вода - 135 грама
  • масло - 20 грама
  • квас - 90 грама
  • сол - 5 грама
  • за ламинирането
  • масло - около 100 - 120 грама
  • за отгоре
  • жълтъци - 1 бр.
  • зехтин - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на кваса.

Сложете 15 грама активен квас в буркан заедно с 10 грама захар от фурми, 70 грама брашно и 70 мл вода. Разбъркайте добре и оставете на стайна температура да отлежи.

В голяма купа пресейте бялото брашно и направете кладенче в средата. В него сложете захарта от фурми, кравето масло, кваса и солта.

Замесете меко тесто и го оставете да си почине.

След 30-35 минути го разтеглете и отново оставете да си почине.

Тази процедура се повтаря три пъти. След това поставете тестото в купа и го покрийте със стреч фолио. Оставете го да втаса докато увеличи обема си два пъти.

При мен втасването отне около 7-8 часа на 22 градуса температура.

След това разточете маслото на тънко. Разточете и тестото на тънко. Поставете маслото върху тестото и сгънете на плик. Оставете го да отлежи 40 минути.

След това разтеглете на лист и отново сгънете на плик. Повторете тази процедура още веднъж.

Разточете на кръг, разрежете на триъгълници и навийте на кифлички.

Поставете ги в тава, която сте покрили с хартия за печене.

Покрийте кифличките с хавлиена кърпа и оставете да втасат. След това ги намажете с жълтък и малко зехтин.

Печете кроасаните в предварително загрята фурна за 30-35 минути на 180 градуса.

Извадете от фурната и покрийте с хавлиена кърпа.

Кроасаните с квас са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: