Начин на приготвяне
Сложете двата вида брашно на кухненския плот и направете дупка в средата. Добавете всички продукти и замесете меко тесто.
Готовото тесто разделете на 6 равни парчета. Оформете топчета. Разточете всяко на кръгъл лист.
Нарежете кравето масло на тънки парчета и сложете няколко върху първия лист. Затворете с второто парче тесто и отново сложете масло. Затворете с трето и така, докато сложите последната кора. Върху нея не се слага масло.
Разточете с точилка на голям кръгъл лист. Разрежете бутертестото на триъгълници и завийте на кроасани.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете на топло за половин час. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.
Поръсете с бадемите и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Готовите бадемови кроасани извадете и оставете да се охладят.
Разрежете с нож, намажете с течния, бадемов шоколад и поднесете веднага.