Бадемови кроасани

Бадемови кроасани
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
9
"Бадемови кроасани за закуска, училище, за из път или за работа - подходящи за всяко време на деня и всяко място"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 25 г прясна
  • кисело мляко - 250 г
  • сол - щипка
  • кафява захар - 1 к.л.
  • брашно - 450 г
  • бадемово брашно - 50 г
  • още
  • краве масло - 125 г меко
  • течен шоколад - с бадеми
  • бадеми - 1 к.ч. на кубчета
  • за намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете двата вида брашно на кухненския плот и направете дупка в средата. Добавете всички продукти и замесете меко тесто.

Готовото тесто разделете на 6 равни парчета. Оформете топчета. Разточете всяко на кръгъл лист.

Нарежете кравето масло на тънки парчета и сложете няколко върху първия лист. Затворете с второто парче тесто и отново сложете масло. Затворете с трето и така, докато сложите последната кора. Върху нея не се слага масло.

Разточете с точилка на голям кръгъл лист. Разрежете бутертестото на триъгълници и завийте на кроасани.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете на топло за половин час. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.

Поръсете с бадемите и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Готовите бадемови кроасани извадете и оставете да се охладят.

Разрежете с нож, намажете с течния, бадемов шоколад и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: