Начин на приготвяне
Беконът се запича направо в тенджерата за готвене, докато стане хрупкав. Изважда се и се поставя върху кухненска хартия за да се обере излишната мазнина.
Маслото, което е пуснал в тенджерата се запазва, като към него се добавя кравето масло.
Слага се лукът, нарязан на дребно. Запържва се за кратко, след което се прибавя брашното.
Разбърква се до гладка златиста консистенция. Добавят се нарязаните на едро картофи и пилешкият бульон.
Ако е необходимо се добавя малко сол. Картофената супа се вари докато картофите започнат да омекват. Тогава се налива и прясното мляко. Когато е готова супата се пасира, добавят се беконът и сметаната.
Кремсупата се връща на котлона за още 5-10 минути. Сервира се поръсена с настъргано сирене Чедър.
Перфектната картофена крем супа е готова.