Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Перфектната картофена крем супа

Перфектната картофена крем супа

Перфектната картофена крем супа
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Всяка една съставка е важна в тази рецепта, за да се получи перфектната картофена крем супичка"

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 2 с.л.
  • картофи - 6 бр.
  • пилешки бульон - 4 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • готварска сметана - 100 мл
  • чедър - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се запича направо в тенджерата за готвене, докато стане хрупкав. Изважда се и се поставя върху кухненска хартия за да се обере излишната мазнина.

Маслото, което е пуснал в тенджерата се запазва, като към него се добавя кравето масло.

Слага се лукът, нарязан на дребно. Запържва се за кратко, след което се прибавя брашното.

Разбърква се до гладка златиста консистенция. Добавят се нарязаните на едро картофи и пилешкият бульон.

Ако е необходимо се добавя малко сол. Картофената супа се вари докато картофите започнат да омекват. Тогава се налива и прясното мляко. Когато е готова супата се пасира, добавят се беконът и сметаната.

Кремсупата се връща на котлона за още 5-10 минути. Сервира се поръсена с настъргано сирене Чедър.

Перфектната картофена крем супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: