Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна Майонеза»Майонеза от рохко яйце

Майонеза от рохко яйце

Майонеза от рохко яйце
Снимка: Анонимен
1 / 3
19/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
16 мин.
Порции
2
"Лесна за приготвяне домашна майонеза - ето как да се възползвате от рецептата"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 75 мл
  • олио - 75 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцето за около 3 минути, за да остане рохко.

Чупим черупката. С лъжичка изгребваме рохко свареното яйце в съд за пасатор.

Добавяме наситнена скилидка чесън, мазнината, лимоновия сок. Добавяме и сол. Остава да пасираме сместа.

Допираме пасатора на дъното и пасираме, като бавно изтегляме нагоре, за да се разбие всичко равномерно.

30 секунди разбиване на домашната майонеза би трябвало да са достатъчни. Майонезата за деца е готова.

По желание можем да добавим подправки към майонезата от рохко яйце - например лъжица горчица, копър или микс от босилек и мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: