Начин на приготвяне
В хладка вода разтваряме маята, прибавяме и останалите съставки (без брашното), разбъркваме хубаво и прибавяме постепенно брашно, да се получи меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около час.
Докато тестото втасва си приготвяме плънката. В купа нарязваме на много ситно доматите, лука и половината от магданоза, разбъркваме ги хубаво, прибавяме каймата и омесваме всичко заедно.
След като тестото е готово го разделяме на 5 (може и повече или по-малко порции) части и всяка една разточваме в желаната форма и слагаме в намазана с олио тава.
Върху всяка порция мажем тънък слой от плънката и чукваме отгоре по едно яйце. Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност. След като се изпекат поръсваме яйцата със сол и черен пипер, и с нарязан на ситно магданоз.
Коментари
Поздрав!
Гласувам с 5.
Ванче,можеш да сложиш кашкавал и шунка,но както каза Наталия няма да е лахмаджун,а примерно "пица Ваня" :) Трябва да е с кайма и без кашкавал :)