Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Чеснов сос с бадеми

Чеснов сос с бадеми

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Чеснов сос с бадеми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чесън - 10 скилидки, обелен и счукан
  • бадеми - 100 г, сурови, предварително накиснати
  • хляб - 1 филия, без кората
  • зехтин - 100 мл
  • оцет - 80 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се блендират и се добавят при счукания чесън. Накиснатата филия се добавя при останалите продукти.

Постепенно се добавят зехтинът и оцетът, като се бърка непрекъснато.

Сосът е подходящ както за зеленчукови ястия, така и за месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: