Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с бадеми и бял сос

Пиле с бадеми и бял сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пиле с бадеми и бял сос1 / 2
04/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. гърди
  • бадеми - 200 г
  • гъби - 250 г
  • масло - 80 г
  • брашно - 15 г
  • бульон - 350 мл
  • шери - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции и посолено месо се задушава в 1 с.л. масло.

Прави се светла запръжка от масло и брашно. Разрежда се с бульона от пилешки дреболии и се разбърква до получаване на гъста каша. Прибавят се черен пипер, люта чушка, нарязаните на парченца гъби и сол. Ястието ври 15 минути заедно със запържените късчета пилешко.

След като поизстине се прибавя жълтъка от яйцето, разбит с 2 с.л. студен бульон. Поставя се отново на огъня и се бърка до сгъстяване на соса, като се внимава да не заври.

Сосът се сваля от огъня и се прибавят обелените бадеми, запържени в 1 с. л. масло и в 1/2 с. л. захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
33
20
10
Дай твоята оценка: