Класическо пиле с картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Класическо пиле с картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вкусно пиле с топящи се в устата картофи - наслада за всички сетива. Рецепта за печено пиле, която определено трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 800 г
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • бира - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязва на парчета и слагат на дъното на тавата за печене.

Овкусяват се със сол и малко червен пипер, след което се разбъркват.

Пилето се измива, подсушава и разрязва през гръдната кост. Посолява се отвън и от вътре със сол, смлян черен и червен пипер и се разполага върху картофите.

Отгоре му и върху картофите се нареждат малки парченца краве масло.

В тавата се налива малко бира, след което се покрива с алуминиево фолио.

Апетитното пиле с картофи се слага във фурната и се пече на 190 °C за около час.

Малко преди готовност, се маха фолиото и пилето се допича до приятен златист загар.

Лесна вкусна рецепта за класическо пиле с картофи, любима на всеки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: