Начин на приготвяне
Нарязваме пилето. Измиваме порциите. Слагаме ги в тенджера с вода и щипка сол на котлона. Сваряваме го. Припенваме го при нужда. След като се свари пилето, прецеждаме бульона. Ще го ползвам за готвенето.
Почистваме и измиваме лука. Нарязваме лука на дребно. В малко олио задушаваме лука в дълбок тиган. Почистваме моркова и го нарязваме на кубчета. Прибавяме към лука доматите, червения пипер, универсалната подправка, морковите и разбъркваме. После прибавяме и брашното. Разбъркваме.
Почистваме и измиваме картофите. Режем ги на кубчета или на луни. Прибавяме картофите. Смесваме всичко и разбъркваме.
Прехвърляме в тава и между картофите слагаме месото. Поливаме с пилешкия бульон да покрие продуктите. Подправяме с черен пипер.
Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Нарязваме магданоза на дребно. След като се опече пилето с картофите, го поръсваме с магданоза.