Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с картофи и домати

Пиле с картофи и домати

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Пиле с картофи и домати
Снимка: Veselina
1 / 3
13/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Уж и друг път сме го приготвяли, но толкова вкусно не ни се беше получавало досега"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • домати - 200 г. от консерва, на кубчета
  • картофки - 6 бр.
  • морков - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз - ½ връзка пресен
  • олио - 20 мл.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето. Измиваме порциите. Слагаме ги в тенджера с вода и щипка сол на котлона. Сваряваме го. Припенваме го при нужда. След като се свари пилето, прецеждаме бульона. Ще го ползвам за готвенето.

Почистваме и измиваме лука. Нарязваме лука на дребно. В малко олио задушаваме лука в дълбок тиган. Почистваме моркова и го нарязваме на кубчета. Прибавяме към лука доматите, червения пипер, универсалната подправка, морковите и разбъркваме. После прибавяме и брашното. Разбъркваме.

Почистваме и измиваме картофите. Режем ги на кубчета или на луни. Прибавяме картофите. Смесваме всичко и разбъркваме.

Прехвърляме в тава и между картофите слагаме месото. Поливаме с пилешкия бульон да покрие продуктите. Подправяме с черен пипер.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Нарязваме магданоза на дребно. След като се опече пилето с картофите, го поръсваме с магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: