Продълговат кекс с ядки и стафиди

15/12/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 990
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се киснат в топлата вода за 30 мин. Изцеждат се добре и се подсушават с кухненска хартия. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Намазва се кексова форма за печене (21 х 11 см) и се постила с алуминиево фолио, като се оставят краищата да висят. Фолиото се маже с масло.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Размесва се със захарта, млякото, яйцето и маслото. Добавят се стафидите, лешниците и бадемите и се разбърква.

Тестото се прехвърля в приготвената форма за печене и се пече 40 - 50 мин. С помощта на фолиото кексът се изважда от формата и се оставя да изстине напълно. По желание в кекса може да се добавят и нарязани сушени плодове.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар