Начин на приготвяне
Спанакът се почиства от дръжките и се измива много добре. Нарязва се на ленти.
В тенджера се сипва студена вода, прибавя се солта и се слага да заври.
Когато водата кипне, се прибавя спанакът, който се бланшира за 3 мин., след което се изважда и се потапя в купа със студена вода за 1 мин.
Водата се изхвърля, като спанакът се изсипва с гевгир, за да се отцеди.
Сиренето се натрошава на ситно.
След като спанакът се изцеди, се разбърква със сиренето.
Корите се нареждат върху маса или плот една върху друга. Разрязват се в средата на две половини.
Върху две парчета кори, които са една върху друга, се слага плънка и парче масло.
Навива се на руло и се поставя в тава върху хартия за печене.
Рулцата се намазват с олио и се поръсват със сусам.
Пекат се 20 мин. в предварително загрята фурна.
Спаначените рулца с фини кори са готови.